Informatie

Volgend jaar bestaat onze vereniging ‘De Roerstok’ precies 40 jaar. In dit jubileumjaar gaan wij ook weer het Open Nederlands Kampioenschap voor amateur bierbrouwers organiseren. Een evenement wat dan voor de 38e keer plaats vindt. Aan deze wedstrijd wordt deelgenomen door thuisbrouwers uit heel Nederland en ook uit het buitenland. Het aantal inzendingen is in al die jaren uitgegroeid tot ruim 550 bieren!

 
Het tweede onderdeel van het ONK is het feest. Bij dat feest verzamelen zich vele amateurbrouwers, gewoonlijk 200 - 300. Tijdens dat feest zullen de winnaars bekend worden gemaakt van de verschillende bierklassen: A, B, C, D, de vrije klasse V en de kloonbier klasse E.

Voor de winnaar van het ONK Is een Grainfather G40 beschikbaar gesteld door Unibrew-Nederland.

g401_2Jan vd hoogen

Deze prijs is gewonnen door Jan van den Hoogen


In 2024 zal dat feest plaatsvinden bij de Loc Brewery in Tilburg op zaterdag 8 juni vanaf 13.00 u ’s middags tot ca 20.00 u ‘s avonds. De Loc Brewery is de feestlocatie maar is tevens open voor andere (reguliere) bezoekers. Er zijn 3 sprekers uit de brouwwereld en er zal een aantal stands staan. Die stands zijn voor een aantal leveranciers van hobby-brouw producten en voor andere betrokkenen uit de brouwbranche .

De volgende sprekers zijn uitgenodigd:

Je kan je aanmelden voor de lezingen bij de ingang van de Loc Brewery

14:00u  Accijnsverhogingen voor de kleine brouwerijen.Stadsbrouwerij Tilburg :Survival in Tilburg.  Presentatie door Rene Stenvert, Brouwer van de Stadsbrouwerij Tilburg 

15:00u Van zeecontainer tot "The Bay"  Presentatie door Dyan Beinema van Brouwerij Frontaal

16:00u Presentatie door Jacques Bertens

17:00u Prijsuitreiking

De uitslag staat op de volgende website op 8 juni na 19:00u.

https://www.onkbrouwen.nl/uitslagen_1

De door Jacques Bertens gemaakte foto's kun je zien op: Album ONK 2024

Logo

Daarnaast zijn er een aantal leden van de Roerstok, die met hun brouwinstallaties laten zien hoe ze een biertje brouwen.

De Loc Brewery heeft een aantal bieren op de tap.

Zowel eigen bieren als bieren van verschillende brouwerijen.

Er kan alleen gepint worden, Er wordt geen contant geld aangenomen.

 

No_Cash_only_pin