Starten inschrijven

Volgend jaar bestaat onze vereniging ‘De Roerstok’ precies 40 jaar. In dit jubileumjaar gaan wij ook weer het Open Nederlands Kampioenschap voor amateur bierbrouwers organiseren. Een evenement wat dan voor de 38e keer plaats vindt. Aan deze wedstrijd wordt deelgenomen door thuisbrouwers uit heel Nederland en ook uit het buitenland. Het aantal inzendingen is in al die jaren uitgegroeid tot ruim 550 bieren!
 
Het tweede onderdeel van het ONK is het feest. Bij dat feest verzamelen zich vele amateurbrouwers, gewoonlijk 200 - 300. Tijdens dat feest zullen de winnaars bekend worden gemaakt van de verschillende bierklassen: A, B, C, D, de vrije klasse en de kloonbierklasse.
In 2024 zal dat feest plaatsvinden bij de Loc Brewery in Tilburg op zaterdag 8 juni vanaf 13.00 u ’s middags tot ca 20.00 u ‘s avonds. De Loc Brewery is de feestlocatie maar is tevens open voor andere (reguliere) bezoekers. Er zijn 2 sprekers uit de amateur-brouwwereld en er zal een aantal stands staan. Die stands zijn voor een aantal leveranciers van hobby-brouw producten en voor andere betrokkenen uit de brouwbranche .
Daarnaast zijn er een aantal leden van de Roerstok, die met hun bouwinstallaties laten zien hoe ze een biertje brouwen.

De Loc Brewery heeft een aantal bieren op de tap. Zowel eigen bieren als bieren van  verschillende brouwerijen.